Gevel reinigen en impregneren

Uw gevel is hét visitekaartje van uw gebouw of woning. Het is daarom belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Wij nemen deze taak graag uit handen en reinigen uw gevel met professioneel vakmanschap en jarenlange ervaring.

Een gevel heeft met enige regelmaat onderhoud nodig. Wilt u uw schone gevel langer behouden? Laat uw gevel dan reinigen én impregneren! Hierdoor blijft uw schone gevel jarenlang beschermt tegen weersinvloeden, vocht en vuil.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt hier direct een offerte aanvragen. Wij nemen dan vrijblijvend binnen twee werkdagen contact met u op.

Moet ik mijn gevel reinigen?

Uw gevel regelmatig reinigen is zeer aan te bevelen. Een mooi verzorgde, goed uitziende gevel geeft immers meerwaarde aan uw woning of bedrijfspand. Door middel van gevel reiniging verwijderen wij onder andere:
 • Mos aanslag,
 • Kalk aanslag,
 • Grijze aanslag(grauwsluier),
 • Groene aanslag(alg),
 • Roet aanslag.

Wij inspecteren uw project deskundig en kiezen op basis hiervan de meest geschikte reinigingsmethode.

Wat is impregneren

Het impregneren van je gevel is een vorm van gevelonderhoud. Ook wel hydrofoberen genoemd. Er wordt een water afstotende vloeistof aangebracht op de gevel. Dit zorg ervoor dat vocht en vuil geen kans hebben om zich te hechten aan het oppervlak. Door middel van impregnatie van uw gevel, verlengt u de levensduur aanzienlijk.

Voordelen gevel impregneren

 • Uw gevel is beschermd tegen scheuren door vorst. Ook als het vriest zal de vorst niet in de stenen trekken. Dit voorkomt vorstschade.
 • U geniet langer van de schone gevel door verminderde hechting van vuil.
 • U kunt rekenen op een stijging van de levensduur én de waarde van uw gebouw. Het gebouw heeft minder snel kans op schade en is meer waard vanwege het goede onderhoud.

Onze werkwijze

Het is altijd prettig om van te voren te weten waar u aan begint. Daarom blijven wij gedurende het gehele proces, in overleg met u. Eerst inventariseren wij samen de opdracht en omvang. Daarna maken wij een plan van aanpak en stellen wij een vrijblijvende offerte op. Bent u akkoord? Dan plannen wij de werkzaamheden samen in en gaan wij aan de slag! Tenslotte verifiëren wij, na het uitvoeren van de opdracht, het afgeleverde werk altijd met u!

Gevelreiniging: Methoden, Voordelen en Professionele Dienstverlening:

Gevelreiniging is een essentiële onderhoudstaak die bijdraagt aan het behoud en de uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Door de blootstelling aan de elementen, vervuiling en veroudering kan de gevel van een gebouw na verloop van tijd zijn glans verliezen. Gelukkig biedt Moet Vlekkeloos professionele de oplossing om de gevel weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. In dit artikel bespreken we de verschillende methoden voor gevelreiniging, de voordelen ervan en waarom het verstandig is om deze taak aan een gespecialiseerd bedrijf over te laten.

Methoden voor gevelreiniging:

 • Hogedrukreiniging: Hogedrukreiniging is een van de meest gebruikte methoden voor gevelreiniging. Het maakt gebruik van water onder hoge druk om vuil, mossen, algen en andere verontreinigingen te verwijderen. Deze methode is geschikt voor steenachtige en betonnen gevels, maar voor delicate oppervlakken kan het schade veroorzaken.
 • Chemische reiniging: Chemische reiniging wordt toegepast op gevels met hardnekkige vlekken en verontreinigingen. Bij deze methode worden milde zuren of andere chemicaliën gebruikt om het vuil op te lossen. Het is belangrijk om deze methode met voorzichtigheid te gebruiken, omdat onjuist gebruik schade aan de gevel kan veroorzaken.
 • Stoomreiniging: Stoomreiniging is een milieuvriendelijke methode die geen chemicaliën gebruikt. Het maakt gebruik van stoom om vuil en verontreinigingen te verwijderen. Deze methode is ideaal voor delicate gevels en historische gebouwen, omdat het geen schade veroorzaakt.
 • Zandstralen: Zandstralen is een agressieve methode waarbij zand met hoge snelheid op de gevel wordt gespoten om verf, roet of zware vervuiling te verwijderen. Hoewel het zeer effectief is, moet het met zorg worden toegepast om schade aan het oppervlak te voorkomen.
 • Torbo stralen: Torbo straaltechniek is een lagedruk reinigingsmethode met water waardoor oppervlaktes niet beschadigen en de stofproductie met ruim 90% wordt gereduceerd.

Voordelen van gevelreiniging:

 • Verlengt levensduur: Regelmatige gevelreiniging verlengt de levensduur van de gevel en voorkomt vroegtijdige veroudering van het gebouw.
 • Esthetische waarde: Een schone gevel verbetert de esthetische waarde van het gebouw en draagt bij aan een positieve eerste indruk.
 • Schimmel- en mospreventie: Gevelreiniging verwijdert schimmels en mos, waardoor schade aan de structuur wordt voorkomen en het binnenklimaat gezonder blijft.
 • Bescherming tegen weersinvloeden: Een gereinigde gevel beschermt beter tegen de schadelijke effecten van regen, wind en vervuiling.

Professionele dienstverlening:

Het is van cruciaal belang om gevelreiniging over te laten aan professionele experts. Een gespecialiseerd gevelreinigingsbedrijf beschikt over de juiste apparatuur, kennis en ervaring om de juiste reinigingsmethode voor elk type gevel te kiezen. Bovendien kunnen professionals mogelijke schade aan de gevel voorkomen, wat kan leiden tot dure reparaties.

Conclusie:

Gevelreiniging is een belangrijke onderhoudstaak die gebouwen beschermt en hun uitstraling verbetert. Met verschillende reinigingsmethoden beschikbaar, is het verstandig om een professioneel gevelreinigingsbedrijf in te schakelen voor de beste resultaten. Door de gevel schoon te houden, kan men genieten van een langer meegaand en esthetisch aantrekkelijk gebouw. Laat uw gevel stralen met professionele gevelreiniging!

Moet Vlekkeloos

WAAROM VOOR ONS KIEZEN

Altijd bereikbaar

Wij zijn altijd bereikbaar. Voor zowel een vrijblijvend adviesgesprek als voor vragen tussendoor.

Goede materiaal kennis

Wij werken met hoogwaardige materialen van erkende leveranciers.

Afspraak = afspraak

Geen prijstechnische verrassingen achteraf, prijs wordt van tevoren bepaald.

Onze diensten

WAT WIJ DOEN

Grote of kleine projecten. Wij bieden voor iedere opdracht een oplossing op maat. Bekijk hieronder onze dienstverlening. Heeft u weinig tot geen verstand van buitengevels maar weet u wel dat deze opgeknapt moet worden? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag met deskundig advies op maat.

Bekijk onze bedrijfsvideo

Vraag offerte aan

Wij nemen vrijblijvend binnen twee werkdagen contact met u op.